'Eκλογές' στο Κόσοβο* [17 Οκτωβρίου 2021]

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αποστολή εκλογικών παρατηρητών ΕΕ στο Κόσοβο*

H Eυρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκινήσει τη διαδικασία επιλογής συμμετεχόντων για την Αποστολή Εκλογικής Παρατήρησης στις 'δημοτικές εκλογές' στο Κόσοβο* που είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν στις 17 Οκτωβρίου 2021, με πιθανό δεύτερο γύρο στις 14 Νοεμβρίου 2021 (ενδεικτική ημερομηνία).  Η αποστολή ενδέχεται να αποτελείται τόσο από παρατηρητές μακράς διάρκειας, όσο και από παρατηρητές βραχείας διάρκειας. Η τελική απόφαση, ειδικά για τους παρατηρητές βραχείας διάρκειας, θα ληφθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη την πορεία της Πανδημίας. Το σημείωμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και οι όροι εντολής για τους Παρατηρητές είναι προσβάσιμα μέσω των συνδέσμων πιο κάτω.

Προσοντούχοι Kύπριοι υποψήφιοι που είναι εγγεγραμμένοι στο σχετικό κατάλογο (“Roster”) και ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην αποστολή της ΕΕ  θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Πολυμερών Σχέσεων και Διεθνών Οργανισμών (Α1) του Υπουργείου Εξωτερικών στην ηλεκτρονική διεύθυνση nargyrides@mfa.gov.cy, το αργότερο μέχρι τις 3 Αυγούστου 2021.

Yποψήφιοι με υποκείμενα χρόνια νοσήματα που διατρέχουν κίνδυνο να νοσήσουν βαριά από COVID-19, συνιστάται όπως συζητήσουν το ενδεχόμενο αίτησής τους με τον προσωπικό τους ιατρό. Η Αποστολή συνιστά ένθερμα τον εμβολιασμό των υποψηφίων κατά του COVID-19.

Call for Observers EOM Kosovo* 2021

Observers ToR EOM Kosovo* 2021

 

__________

* Όλες οι αναφορές στον όρο αυτό γίνονται σύμφωνα με τη διαχρονική θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με το καθεστώς του Κοσόβου και είναι συμβατές με το Ψήφισμα 1244/1999 του Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ και τη γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης του 2010 για τη μονομερή ανακήρυξη ανεξαρτησίας του Κοσόβου.